Šibenik: norveška će darovati 15,5 milijuna kuna za izradbu katastarskih knjiga

Norveška će Hrvatskoj darovati 15,5 milijuna kuna za sređivanje katastarskih knjiga i geodetskih podloga, a od toga će šest milijuna kuna uložiti u kornatsku katastarsku općinu, rečeno je na konferenciji za novinare koju su danas u Šibeniku sazvali predstojnik Ureda državne uprave Zoran Petković, ravnatelj Nacionalnog parka ´Kornati´ Goran Baranović i pročelnik Zavoda za geodetske poslove u Šibeniku Darko Skračić.

Skračić je istaknuo da je taj projekt vrlo bitan jer katastarske knjige za Kornate potječu još iz Austrougarske, a posljednja geodetska snimanja obavljena su 1957.

Po njegovim riječima Zavod za katastar u Šibeniku najprije će potpisati ugovor s Državnom geodetskom upravom a nakon toga će biti raspisan natječaj za izvođača radova geodetskog mjerenja i snimanja.

Rad na terenu počet će u ožujku 2003., a trebao bi završiti do početka 2005. Nakon toga iz zadarskog će Arhiva biti vraćene i stare katastarske knjige za Kornate.

Ravnatelj NP ´Kornati´ Goran Baranović istaknuo je kako će katastarsko označivanje svih 89 otoka i otočića u Kornatima biti vrlo važno za gospodarenje tim područjem. To je i prvi nacionalni park u Hrvatskoj koji će dobiti nove katastarske knjige.

Pročitajte više