Šibensko-kninska skupština ni danas nije donijela proračun

SKUPŠTINA Šibensko-kninske županije nije ni na današnjoj sjednici donijela proračun za ovu godinu jer vladajući HDZ nije uspio osigurati dovoljan broj glasova kao ni u prvom pokušaju, u prosincu prošle godine.

HDZ u Skupštini ima 19 vijećnika, a većinu su izgubili nakon što je troje njihovih vijećnika prešlo u Hrvatski blok.

Proračun su na današnjoj sjednici podržala trojica vijećnika SDSS-a koji su i do sada davali potporu HDZ-u u kriznim situacijama.

Nikola Kalat, vijećnik SDSS-a, kazao je kako će proračun podržati zbog toga što je prihvaćen njihov zahtjev da se za kninski Dom zdravlja izdvoji dodatnih 400 tisuća kuna.

Međutim, njihovi glasovi nisu bili dovoljni za prihvaćanje proračuna jer na sjednici nije bio jedan vijećnik HDZ-a, a jedan (Gordan Baraka kojega je lani lokalni HDZ smijenio s mjesta župana) je bio protiv.

Vijećnici HB-a izjasnili su se da neće podržati proračun jer se nisu uspjeli dogovoriti s HDZ-om o mogućoj koaliciji. Vijećnici oporbenih stranaka HSS-a i SDP-a istaknuli su kako neće prihvatiti proračun iz principijelnih i političkih razloga te da HDZ, kao vladajuća stranka, snosi odgovornost za nastalu situaciju.

Šibensko-kninska županijska Skupština jedina je u Hrvatskoj koja još nije donijela proračun za ovu godinu, a rok istječe 1. travnja nakon čega bi slijedilo imenovanje povjerenika i raspuštanje Skupštine.

Pročitajte više