Oporba ima velike izglede za pobjedu, kaže jedan od šefova Možemo

Glavni tajnik stranke Možemo Teodor Celakoski je za N1 komentirao ankete uoči parlamentarnih izbora 17. travnja, ali i općenito političke aktualnosti kojima svjedočimo. HRT je, podsjetimo, objavio je istraživanje prema kojem HDZ dobiva 60 mandata i u slučaju koalicije s Domovinskim pokretom (14) praktički bi riješio pitanje većine u Saboru. Možemo je pak prema toj anketi na devet mandata.

“Nisu nas zabrinuli ti rezultati, Možemo očekuje dvoznamenkasti broj mandata i to ćemo postići”, kazao je Celakoski pa se osvrnuo na “razdvojenu oporbu”, o čemu govore u HDZ-u:

“Osigurat ćemo većinu u spektru od centra prema lijevo.”

Izgled izbornih jedinica može izazivati nezadovoljstvo kod mnogih, ali su takve kakve jesu. U desetoj pak Možemo dolazi skoro pa do praga. “To nije naš maksimum, sigurni smo da kad se neodlučni odluče i kad uzmemo u obzir statističku grešku, sigurno ćemo imati Đuru Capora u Saboru”, smatra Celakoski.

Izostanak koalicije sa SDP-om prema nekima je velika greška za Možemo, ali Celakoski je uvjeren da to ne igra ulogu, bar kad se radi o njegovoj stranci i glasova na koje računaju.

"Oporba ima velike izglede za pobjedu"

“Oporba ima velike izglede za pobjedu. Dakako, tu bi pripomoglo da se predsjednik odlučio zaista kandidirati. Mislim da je nezadovoljstvo toliko da sam siguran u odlazak HDZ-a s vlasti", rekao je.

"Konkretizirali smo kako do toga može doći bez da se “nespojivi elementi” spajaju u istu vladu. Možda je oko 15 posto biračkog tijela zadovoljno klijentelizmom i postupcima HDZ-a, ali većina nije. Za promjenu su potreban nova lica i novi ljudi, a mi pokušavamo istaknuti zašto smo mi ti. Dokazano smo nepotkupljivi, ne krademo, iako smo u poziciji moći, i stvarna smo brana ulasku crne desnice u vlast”, zaključio je Teodor Celakoski.

Pročitajte više