Silvano Hrelja, član kluba zastupnika koji vodi Mrak Taritaš, glasao za HDZ-ov proračun

Foto: Hina

ZASTUPNIK oporbenog HSU-a Silvano Hrelja potvrdio je večeras da je bio među zastupnicima koji su glasali za državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Za ključni financijski dokument i proračunske projekcije u saboru je glasovalo 79 zastupnika, 34 su bila protiv.

>> Tko je Silvano Hrelja, saborski zastupnik koji nema pojma odakle stižu porezi

Zbog toga glasa riješit će se jedan od umirovljeničkih problema, objasnio je Hrelja Hini, podsjetivši kako je umirovljenička populacija u godinama kad ne može čekati.

"Tu smo da rješavamo probleme, a ne da pametujemo", rekao je Hrelja, napominjući kako HSU aktualnoj vladi od početka nudi projektnu suradnju, ali ne želi prihvatiti koaliciju.

Anka Mrak Taritaš se ne ljuti

Predsjednica oporbenog saborskog Kluba GLAS-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš poručila je kako je znala da će HSU-ov Silvano Hrelja glasovati za državni proračun za 2018. i kako za nju tu ništa nije sporno.

Znala sam da će tako glasovati, rekla je Mrak Taritaš u telefonskoj izjavi.

Podsjetila je kako se Hrelja pridružio njenom Klub dok je još bio nezavisan, uz objašnjenje da ne želio biti dio saborske većine, ali uz dogovor da će, ako postoje projekti koji će mu kao zastupniku umirovljenika biti prihvatljivi, moći za njih glasovati drugačije od Kluba.

Sada je to slučaj, gospodin Hrelja je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i njihovi su mu interesi na prvom mjestu, rekla je Mrak Taritaš, uz napomenu da on i dalje ostaje u njenom Klubu.

 

Pročitajte više