Sinčić poslao priopćenje o kaosu u Živom zidu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Živog zida Ivan Vilibor Sinčić priopćio je da će u idućih šest dana inzistirati na seriji sastanaka s kolegama na svim razinama u stranci jer se kriza rješava dijalogom, a ne ultimatumima, dok je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar objavio da on i zastupnik Branimir Bunjac izlaze iz Živog zida.

"S obzirom na veliku količinu informacija koje se u kratkom vremenu pojavljuju u medijima i na količinu emocija, kao najodgovornija osoba u stranci imam obvezu prema biračima, javnosti i članovima postupati zrelo i trezveno, kao odgovoran čovjek i odgovoran političar”, naveo je Sinčić u priopćenju.

Najavio je da će u sljedećih šest dana inzistirati na seriji sastanaka s kolegama na svim razinama u stranci te do završetka tih sastanaka neće donijeti ni jednu stranačku odluku. "Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima", poručio je predsjednik Živog zida.

Pernar izlazi iz Živog zida

No Pernar je u međuvremenu objavio na svojoj Facebook stranici da on i Bunjac izlaze iz Živog zida. Pernar je prethodno ultimativno zatražio da potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi, inače Sinčićeva supruga, do 10 sati podnese ostavku ili će on i Bunjac otići iz stranke.

"U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku koja je bila i očekivana, još jedanput stao je na stranu svoje supruge. Interes stranke, volja članstva i mišljenje javnosti, nažalost, mu je nebitno. Što se tiče dijaloga kojeg sada zagovara i on sam zna da ga već godinama nema, i to zbog osobe čija ostavka se danas traži."

U Živom zidu došlo je do sukoba oko toga tko će biti stranački zastupnik u Europskom parlamentu. Bunjac i Pernar optužili su Palfi da provodi samovolju u stranci te da je ona glavni uzrok krize.

Bunjac, koji se usprotivio odluci da nositelj liste Tihomir Lukanić bude europarlamentarni zastupnik, u utorak je suspendiran jer se, izvijestio je Sinčić, nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament.

Pernar je potom najavio da će napustiti Živi zid ako bude isključen Bunjac, a Sinčić je prozvao svoje dosadašnje najbliže suradnike Bunjca i Pernara za "koristoljublje i častohleplje".

Pročitajte više