Sindikat: "opet se minira privatizacija 'Slobodne'"

Sindikat novinara "Slobodne Dalmacije" osudio je i "žestoko" se suprotstavio "ponovnim pokušajima 'miniranja' privatizacije te novinske kuće".

Takvu tvrdnju sindikat temelji na nekim tekstovima u dnevnom tisku u kojima se tvrdi da EPH odustaje od kupnje "Slobodne Dalmacije".

"To je posve netočno i sa zadovoljstvom možemo ustvrditi da su pregovori o kupoprodajnom ugovoru za privatizaciju 'Slobodne Dalmacije' između EPH i HFP-a u završnici", stoji u priopćenju.

Sindikat novinara "Slobodne Dalmacije", kaže se, ne želi ulaziti u moguće ugovorne odrednice, ali ima pravo zahtijevati i osigurati aktivno sudjelovanje u dijelovima koji odlučuju o budućem radnom, pravnom i socijalnom položaju zaposlenika u "Slobodnoj".

"U tom kontekstu zahtijevamo da se u kupoprodajni ugovor svakako uvrsti obveza EPH, istaknuta u ponudi, da u roku od pet godina neće otpustiti nijednog radnika te da će povisiti plaće zaposlenicima", kaže se uz ostalo u priopćenju podružnice "Slobodne Dalmacije" Sindikata novinara Hrvatske što ga je potpisao glavni sindikalni povjerenik Toni Paštar.

(Hina) pp/xmerc yln

Pročitajte više