Sinovima prijetio smrću, a policiji noževima

NA PODRUČJU Graberja Ivaničkog, jučer oko 15.05 sati, 52-godišnji Luka M. se, u alkoholiziranom i rastrojenom stanju, nasilnički ponašao prema sinovima i prijetio je kako će ih ubiti, izvijestila je PU zagrebačka.

Intervenciju policije i Hitne medicinske pomoći zatražio je nasilnikov 23-godišnji sin  J.M.
Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, u dvorištu obiteljske kuće zatekli su J.M. i njegova dva brata, 25-godišnjeg I.M i 22-godišnjeg P.M., koji su naveli da otac u zadnje vrijeme često pije te kako im je tijekom dana prijetio smrću.

Kada su policijski službenici ušli u kuću, Luka M. ih je počeo vrijeđati te je iz ladice u kuhinjskom elementu izvadio dva noža i razbio staklo na kuhinjskim vratima. Krhotine stakla su zasule policajca koji je stajao s druge strane vrata, nakon čega ga je Luka M. pokušao napasti nožem. Policijski je službenik uspio nasilniku izbiti nož iz ruke te je krenuo na dvorište. S drugim nožem u ruci, Luka M. je izašao na dvorište i njime zaprijetio policijskim službenicima.

S ciljem sprječavanja napada na sebe i kolegu, ozlijeđeni je policajac izvadio službeni pištolj, usmjerio ga u zrak i zapovjedio Luki M. da odloži nož. Nasilnik je samo spustio ruku, no nije odložio oružje.

Nož mu je policajac uspio izbiti iz ruke na način da je prema Luki M. gurnuo dvorišna vrata koja su ga udarila u ruku te je ispustio oružje.

Nakon toga je svladan i doveden u službene prostorije na kriminalističku i prekršajnu obradu.

J.Da.

Pročitajte više