Sisak - ugovor za 15 poduzetničkih projekata

SISAČKO-MOSLAVAČKA županija i Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva danas su na prigodnoj svečanosti u Sisku potpisali Sporazum o kreditiranju poduzetničkih projekata za žene i mlade kojim će se s 1,6 milijuna kuna financirati 15 poduzetničkih projekata.

Ugovor su potpisali zamjenik župana Ivan Šantek i pomoćnik ministra Ivan Knok.

"Ovaj je projekt značajan i po tome što su u njemu kamate dva posto, najmanje od svih dosadašnjih projekata, poček za otplatu je dvije godine, a rok otplate deset godina", rekao je zamjenik župana Šantek.

Prvi put u projektima kreditiranja poduzetništva neće sudjelovati poslovne banke jer su one, kako je iznijela pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj Sisačko-moslavačke županije Nada Androšić, usporavale odobravanje kredita poduzetnicima koje im je predložilo zajedničko povjerenstvo, kao i isplatu odobrenih kredita, uz visoke troškove obrade kredita, što je bilo nepovoljno za poduzetnike. Od 176 projekata koje je Županija uputila bankama, realizirana su, kako je iznijela, samo 83 projekta.

U kreditne linije Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva "Gruda snijega" i "Poduzetnik 1 i 2", Sisačko-moslavačka županija plasirala je do sada oko 250 milijuna kuna, a time je zaposleno oko 700 ljudi. Županija je subvencionirala i izradu investicijskih planova i elaborata s 2,4 milijuna kuna, te je obavljeno više od dvije tisuće razgovara sa zainteresiranim poduzetnicima, izvijestila je Androšić.

Pomoćnik ministra Knok pohvalio je Sisačko-moslavačku županiju zbog dobre suradnje u zajedničkim projektima.

Pročitajte više