Šišljagić na obavijesnom razgovoru u PU osječko- baranjskoj

PREDSJEDNIK HDSSB-a i bivši osječki dogradonačelnik Vladimir Šišljagić potvrdio je da su policijski službenici osječko-baranjske Policijske uprave s njime obavili razgovor u vezi s njegovim tvrdnjama o pokušaju pljačke u projektu gradnje sportske dvorane "Gradski vrt".

Obavijesni razgovor zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku sukladno zakonskim odredbama zbog tvrdnji koje je Šišljagić iznosio u medijima, rekao je glasnogovornik ŽDO Zvonko Kuharić.

Šišljagić je rekao kako je inspektorima Odjela gospodarskog kriminaliteta u jučerašnjem razgovoru iznio sve podatke koji su mu bili poznati u vezi s provedbom i zaključenjem natječaja te potpisivanjem sporazuma s Vladom o sufinanciranju izgradnje dvorane po modelu javno-privatnog partnerstva koji je bivši gradonačelnik Anto Đapić pokušao provesti u suradnji s Vladom.

Policija je razgovarala samo sa Šišljagićem

Policija je razgovor zatražila samo sa Šišljagićem, jer je on u medijima iznosio tvrdnje o pljački koje se sada trebaju provjeriti. Rekao je kako je ponovio svoje tvrdnje o sprječavanju pokušaja pljačke, budući da dvorana ne košta 843 milijuna kuna kao što je predlagao njihov model, nego znatno manje.

Glasnogovornik osječkoga Županijskog državnog odvjetništva Zvonko Kuharić na novinarski upit je li zatražen obavijesni razgovor s još nekim osobama, kazao je da je razgovor zatražen samo sa Šišljagićem, budući da je on u medijima iznosio tvrdnje o pljački.

J.Da.

Pročitajte više