Sjeverna Koreja prijeti da će "potopiti Japan i svesti SAD na pepeo i tamu"

Foto: Hina
 
SJEVERNOKOREJSKA državna agencija zaprijetila je u četvrtak da će upotrijebiti nuklearno oružje kako bi "potopila Japan i svela SAD na pepeo i tamu" zbog podrške UN-ovim sankcijama zbog posljednjeg nuklearnog testa, javlja Reuters.
 
Pjongjangova agencija zadužena za međunarodne odnose i propagandu, KAPPC, također je pozvala na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je nazvala "oruđem zla sastavljenim od podmićenih država" koje slijede zapovijedi SAD-a.
 
"Više nema potrebe da Japan postoji pored nas"
 
"Četiri otoka arhipelaga trebalo bi potopiti u more pomoću naše nuklearne bombe. Više nema potrebe da Japan postoji pored nas", objavila je agencija KAPPC.
 
Napetosti u regiji su znatno porasle nakon šestog i najmoćnijeg nuklearnog testa Sjeverne Koreje 3. rujna. Vijeće sigurnosti UN-a je jednoglasno potvrdilo SAD-ovu rezoluciju o novim sankcijama državi u ponedjeljak, što je rezultiralo nizom novih prijetnji o uništenju SAD-a, Japana i Južne Koreje.
 
"Ova objava je krajnje provokativna, strahovita i apsolutno neprihvatljiva"
 
"Svedimo kopno SAD-a na pepeo i tamu. Pokažimo svoj prkos mobilizacijom svih sredstava za osvetu koje smo do sada pripremali", stoji u izjavi KAPPC.
 
Japan je oštro kritizirao najnoviju prijetnju Sjeverne Koreje: "Ova objava je krajnje provokativna i strahovita. Znatno povećava napetosti u regiji i apsolutno je neprihvatljiva", izjavio je u četvrtak glavni tajnik japanske vlade Yoshihide Suga. 

Pročitajte više