Škare Ožbolt: Troškove odvjetnika haških optuženika plaća Haaški sud, vlada će pomagati samo egzistencijalno ugroženima

MINISTRICA pravosuđa i predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas u Splitu da troškove odvjetnika haških optuženika plaća Haaški sud, a hrvatska Vlada pomagat će samo onima čija je egzistencija ugrožena.

"Hrvatska Vlada pomagat će samo onim optuženicima čija je egzistencija ugrožena, poput generala Rahima Ademija", rekla je Vesna Škare Ožbolt odgovarajući na upit novinara na izbornoj skupštini DC-a Splitsko-dalmatinske županije.

Posebice je pozdravila gosta na skupštini, umirovljenoga generala Luku Džanka, od čijeg je progona haško tužiteljstvo odustalo u listopadu prošle godine.

Predsjednica DC-a istaknula je da se njezina stranka ozbiljno priprema za lokalne izbore u svibnju iduće godine.

"Jako smo se založili da dođe do izravnog biranja župana, gradonačelnika i načelnika jer je sadašnji izbor kontraproduktivan. Dogovorili smo u stranci formiranje izbornog stožera i već sada krećemo u kampanju za predstojeće lokalne izbore 2005.", rekla je Vesna škare Ožbolt.

"U DC-u su nakon izvanredne konvencije stranke zapuhali novi vjetrovi i želim da na površinu iziđu razvojno orijentirani mladi poduzetnici koji su se odlučili baviti politikom kako se ona ne bi bavila njima", dodala je.

Za predsjednika Županijske organizacije DC-a ponovno je izabran Vicko Batinica.

Pročitajte više