Školarci Krapinsko-zagorske županije dobili 43 računala

U KRAPINSKO-zagorsku županiju stigla su 43 računala namijenjena županijskim školama od ukupno 700 računala darovanih područnim školama u Hrvatskoj u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskog Telekoma (HT) pod nazivom "Net u školi".

Riječ je uglavnom o školama s malim brojem učenika.

Računala je darovao HT u studeom 2003. u sklopu zagrebačkog sajma Info.

Predajom računala područnim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji ujedno je završila akcija "Opremanje škola računalnom opremom" u sklopu projekta "Net u školi", ističe se u današnjem priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i HT-a.

Tako će 700 hrvatskih područnih škola, koje su do sada bile bez ijednog računala, svojim učenicima omogućiti rad na tom suvremenom elektroničkom mediju a preko interneta i pristup potpuno novim izvorima i načinima prezentiranja znanja.

Projekt "Net u školi" zajednički su u lipnju 2003. pokrenuli Ministarstvo prosvjete i športa (koje je u početku 2004. preimenovano u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa) i Hrvatski Telekom, a zamišljen je tako da s više akcija i aktivnosti poboljša kvalitetu obrazovanja i potakne internetizaciju društva kao jedan od preduvjeta snažnijega gospodarskog rasta.

Osim darovanih računala svim će školama biti omogućen i brz pristup internetu jer su dobile 10 sati besplatna pristupa internetu na dan te 100 milijuna besplatnih minuta za pretraživanje izvan škole.

Osim toga svi učenici petih razreda dobili su i svoj vlastiti besplatni e-mail u školi. U suradnji Ministarstva i HT-a organizirat će se radionice za učenike i nastavnike, na kojima će se osposobljavati za uporabu interneta, pokrenut je i infoškolski portal, a za učenike su osmišljene i druge poučno-zabavne aktivnosti na portalu www.htnet.hr u rubrikama Teen i Klinci.

Pročitajte više