Školska knjiga hrvatski nakladnik s najdužim "stažem" na Frankfurtskom sajmu

Školska knjiga, jedan od hrvatskih izdavača s najdužim "stažem" na Frankfurtskom sajmu knjiga, predstavit će na sajmu knjigu Bože Skoke "Hrvatska: identitet, image i promocija", monografiju na engleskom i njemačkom jeziku "Antički gradovi u Hrvatskoj" Mirjane Sanader te kao suizdavač s HAZU treći svezak "Barok i prosvjetiteljstvo" znanstvenonakladničkog niza "Hrvatska i Europa".

"Frankfurtski sajam knjiga ostaje jedan od najvažnijih foruma za kritički dijalog kultura", izjavio danas direktor sajma Volker Neumann u povodu sutrašnjeg otvaranja najvećeg sajma knjiga na svijetu na kojemu će nastupiti 6691 izlagač iz 110 zemalja s više od 350.000 naslova. Arapski svijet kao počasni gost sajma predstavit će se s više od 200 autora, što je najveća delegacija u povijesti zemalja gostiju na sajmu.

Nedavno objavljena knjiga Bože Skoke "Hrvatska: identitet, image, promocija", prva koja se bavi hrvatskim identitetom i imageom, svoju prvu promociju imat će 7. listopada na Frankfurtskom sajmu, izjavio je Zoran Velagić, urednik u Školskoj knjizi koja na Frankfurtskom sajmu nastupa zajedno s 27 hrvatskih izdavača.

Skokinu knjigu Velagić smatra značajnom jer na temelju analize stanja daje prijedloge za kvalitetniju kulturnu, gospodarsku i svekoliku promociju Hrvatske u svijetu.

Na predstavljanje engleskoga i njemačkog izdanja knjige Mirjane Sanader "Antički gradovi u Hrvatskoj" 9. listopada odlučili smo se zbog toga što ta knjiga otkriva bogato i dobro sačuvano antičko naslijeđe s kojim se malo zemalja može pohvaliti, a koje je znatno utjecalo na formiranje ukupne duhovnosti na ovim prostorima, izjavio je Velagić. Dodao je kako je hrvatsko izdanje te knjige naišlo na velik odjek te je rasprodano i napravljeno je već drugo izdanje.

Po njegovim riječima, ta je knjiga najbolja pozivnica za posjet Hrvatskoj jer znanstveno-stručnim pristupom prezentira antičke vrijednosti u Hrvatskoj, koje ilustriraju slike vrhunskih hrvatskih fotografa.

"Barok i prosvjetiteljstvo (XVII.-XVIII. stoljeće)" treći svezak petosveščanoga znanstvenonakladničkog niza "Hrvatska i Europa - Kultura, znanost i umjetnost", jednog od najvažnijih izdavačkih poduhvata u povijesti HAZU, predstavit će 8. listopada urednik sveska Ivan Golub.

Na Frankfurtskom sajmu knjiga organizatori od 6. do 10. listopada očekuju oko 290.000 posjetitelja.

(Hina) xmc ymc

Pročitajte više