Skupina Crnogoraca uhićena u Francuskoj sa 69 kilograma kokaina

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U PARIZU je uhićeno pet crnogorskih državljana, navodnih članova narkoklana. Francuska policija uhitila ih je sa 69 kilograma kokaina vrijednog oko dva i pol milijuna eura, pišu crnogorske Vijesti.me.

Francuski list Le Point objavio je da je među uhićenima i jedna žena. Četvero uhićenih je navodno iz Kotora, a jedan iz Podgorice. Upravo je taj Podgoričanin prevozio kokain iz Španjolske u Francusku.

Kako neslužbeno doznaju Vijesti, uhićeni su članovi kavačkog kriminalnog klana, iz kojeg su tri visokopozicionirane osobe izbjegle uhićenje. Kavač je inače kotorsko naselje.

Pratili ih mjesecima i zaplijenili im imovinu

Organizirana kriminalna skupina iz Crne Gore mjesecima je bila pod istragom Središnjeg ureda za borbu protiv organiziranog kriminala (OCLCO) i Nacionalne jedinice za suzbijanje razbojništva i krijumčarenja (BNRBT) zbog sumnje u šverc oružja.

Istražitelji su ih pratili u strogoj tajnosti pa su tako saznali njihovu čestu rutu kretanja - Pariz, Španjolska, Balkan. Pretresene su im kuće i zaplijenjena četiri luksuzna automobila, dva skupocjena sata i oko 40 tisuća eura. Nekoliko njihovih nekretnina, vrijednih oko pola milijuna eura, najvjerojatnije će im biti oduzeto.

Švercera ulovili na povratku iz Španjolske

"Ustanovljeno je da od ovih krijumčara naročito strahuju unutar njihove zajednice”, prenosi Le Point.

Pozivajući se na izvore iz istrage, isti list piše da su vozača narkoklana službenici Središnjeg ureda za borbu protiv organiziranog kriminala presreli 9. svibnja, uvjereni da se iz Španjolske nije vratio praznog automobila.

Policijskim vozilima napravili su barikadu u Parizu i pretresom automobila pronašli drogu.

Istražitelji su doslovno rastavili njegov automobil. Nakon nekoliko sati, konačno su našli 69 vakuumiranih paketa s kompaktnim bijelim prahom. Nakon provjere, policija je dobila potvrdu da je zaista riječ o gotovo 70 kilograma kokaina, dodaje Le Point.

Pročitajte više