Skupština Slobodne Dalmacije donijela odluku o dokapitalizaciji

Skupština dioničara Slobodne Dalmacije donijela je danas odluku o dokapitalizaciji s 83,5 milijuna kuna koje će u roku od 30 dana na račun splitske novinske kuće uplatiti Europa press holding. L

Na sjednici skupštine imenovan je također i novi Nadzorni odbor.

Potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Josip Matanović rekao je novinarima nakon skupštine da je time obavljena prva faza privatizacije i da će današnja odluka skupštine biti upisana u sudski registar. Do kraja kolovoza Europa press holding će s Hrvatskim fondom za privatizaciju, kazao je Matanović, sklopiti ugovor o kupnji dionica i, kada to obavi, imat će 70 posto vlasničkog udjela u Slobodnoj Dalmaciji.

EPH će za dionice uplatiti 24 milijuna kuna i, dok novi vlasnik bude rješavao administrativni dio posla, HFP će sklopiti ugovore s dvije tisuće bivših i sadašnjih zaposlenika koji imaju pravo na 25 posto besplatnih dionica. Očekuje se, kazao je Matanović, kako će EPH nakon toga objaviti postupak preuzimanja, odnosno malim dioničarima ponuditi otkup dionica pod istim uvjetima pod kojima ih je kupio od Fonda.

Matanović je kazao kako računa da cijeli proces preuzimanja od strane Europa press holdinga i formalno bude dovršen najkasnije do sredine rujna.

Skupština Slobodne Dalmacije danas je imenovala i nove članove Nadzornog odbora iz Europa press holdinga, a to su Stipe Orešković, Sanja Mlačak i Dražen Rajković. Ljubica Vuko iz Slobodne kao predstavnica radnika i Ivan Mužić kao predstavnik države i dalje ostaju članovi Nadzornog odbora. Kako je najavljeno na skupštini, Nadzorni odbor bi se trebao sastati u roku od tjedan dana, izabrati svog predsjednika i novu upravu Slobodne Dalmacije.

Protiv današnjih odluka na skupštini je glasovao samo mali dioničar Mate Vekić.

Sadašnji predsjednik Uprave Srđan Kovačić rekao je novinarima da novim vlasnicima želi puno uspjeha te je istaknuo kako vjeruje da će Split postati hrvatski centar tiskarske djelatnosti što će omogućiti uvođenje moderne tehnologije u Slobodnu od strane novog vlasnika.



(Hina) xmerc yln

Pročitajte više