Slatina: Liječnik premlatio medicinsku sestru

PEDIJATAR dr. Ante Krešić (59) rukama i nogama izudarao je Ljiljanu Radanović pred očima pacijenata i zdravstvenog osoblja dok je dežurala u Hitnoj Službi. Radanović su ustanovljene "lakše" ozljede; utvrđena je ozljeda desnog bubrega, jetre, slezene, te je nađena neuobičajena tekućina u trbuhu i krv u urinu.

Incident se dogodio u srijedu poslijepodne u slatinskoj Hitnoj medicinskoj službi. Oko 14 sati majku s trogodišnjim djetetom Radanović je primila i obavila EKG snimanje, iako se takvi poslovi, po nalogu uprave Doma zdravlja, u Hitnoj službi više ne rade, piše Večernji list. Nakon EKG snimanja majka s djetetom i snimkom vratila se u ordinaciju dr. Krešića, koji se razbjesnio kada je vidio da je uputnica neispunjena.

Nakon sat vremena dr. Krešić došao je u Hitnu službu i pred očima nekolicine pacijenta i zdravstvenog osoblja napao i ozlijedio Ljiljanu Radanović.

Za liječnika Antu Krešića, koji je u Slatinu stigao prije tri godine iz Orahovice, a u Slavoniju iz Mostara, gdje je tijekom rata bio ravnatelj mostarskog Doma zdravlja, kolege kažu da je ponekad imao "kratke živce". Incidentno ponašanje Krešićeve kolege su protumačile, neslužbeno, kao posljedicu ratnog sindroma koji je zaradio službujući u Mostaru.

Medicinska sestra Radanović, koja godinama radi u Hitnoj službi, u izjavi za Večernji list rekla je da je na traženje liječnika iz Hitne, trogodišnjem djetetu napravila EKG, te ga nakon toga vratila pedijatru. Po njenim riječima, dr. Krešić kasnije je došao ljut i kad mu htjela pokazati upozorenje na vratima da se EKG više ne snima, liječnik ju je napao s leđa uhvativši je za glavu. U naletu bijesa dr.Krešić je Lj. Radanović pokidao naušnice, izudarao je rukama i bacio na pod. Potom ju je udarao klompama i rukama, psujući joj majku četničku.

U policijskom zapisniku, između ostalog, stoji da je "liječnik Ante K. bio ogorčen zbog ponašanja medicinske sestre Ljiljane R. jer je njegovoj pacijentici rekla kako ne može obaviti pregled - jer nema uputnicu". Navodi se da je "Ljiljana K. lakše ozlijeđena, a protiv Ante K. policija će podnijeti prekršajnu prijavu zbog kršenja javnog reda i mira".

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Tomislav Boban nakon što je čuo za incident odmah suspendirao dr. Antuna Krešića.

                                   

Pročitajte više