Slaven Letica postaje pravaš?

SLAVEN LETICA, koji za sebe kaže da je socijaldemokrat po uvjerenju, uskoro bi mogao postati član Hrvatske stranke prava. Ako dođe do braka Letice i pravaša, bit će to prvoklasna politička senzacija.

Uspije li se dogovoriti s HSP-om, Letica će na sljedećim parlamentarnim izborima biti nositelj liste te stranke u prvoj izbornoj jedinici, koja se ocjenjuje najzagrebačkijom.

Večernji list piše kako još ništa nije sigurno, ali da je "činjenica da se Ante Đapić i bivši predsjednički kandidat gledaju sve ljepše".

Prema riječima Miroslava Rožića, HSP će u Zagrebu dobiti više od 10 posto glasova.

Letica je pun hvale za svoje vjerojatno buduće stranačke kolege. "Rožić i Tonči Tadić prototipovi su radinih i odgovornih zastupnika i nisu zaglibili ni u kakvim korupcionaškim aferama".

Poznati sociolog smatra da bi HSP, kao izvorna pravaška stranka, morao imati veće ambicije. Podsjeća da su se haespeovci već odrekli crnih košulja i slika Ante Pavelića, ali i upozorava da bi se Đapićeva ekipa "manifestno trebala odreći ustaškog totalitarizma".

Letica za HNS kaže da je čista klijentelistička stranka, SDP ocjenjuje beskrajno kalkulantskom, a situaciju u HSLS-u velikom tragedijom.

Ističe da s HDZ-om nikada nije bio na istoj liniji te da mu iz tog razloga pokojni Franjo Tuđman nikada nije ponudio ulazak u najjaču političku stranku.

Zanimljivo je da se nedavno SDP-ovac Zdravko Tomac spominjao kao pravaški kandidat za nositelja liste prve izborne jedinice.

Pročitajte više