Slavonski Brod - SDP-ov skup "Recite nam"

JAVNI SDP-ov skup "Recite nam" održan je večeras u Slavonskome Brodu za građane V. izborne jedinice Brodskoposavske, Požeškoslavonske i Vukovarskosrijemske županije.

Na brojna pitanja nazočnih u punoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" odgovarali su članovi predsjedništva stranke, SDP-ovi saborski zastupnici i ministri, predvođeni predsjednikom stranke i premijerom Ivicom Račanom.

Na pitanje zašto je Vlada tolike novce izdvajala za Viktor Lenac, ali ne i za Đuru Đakovića, potpredsjednik Vlade Slavko Linić rekao je da nema razlike između Lenca i Đakovića.

"Vlada je Lencu dala novce za nove investicije, ali ne za gubitke, i to ćemo činiti i dalje. To važi i za Đuru Đakovića. Stare dugove nismo rješavali, jer je to problem o kojem razgovaramo sa ostalim vjerovnicima, ali dajemo mu jamstvo kada ima probleme, i onda kada treba dati jamstvo za pojedine investicije. Nema razlike je li trgovačko društvo s Jadrana ili Slavonije ako se bori za proizvod", odgovorio je Linić.

Na pitanje o neispunjenim obećanjima ove vlasti, Račan je rekao kako je točno da neka obećanja nisu ispunjena, ali kako su učinili i nešto što nisu obećali.

"Nismo ukinuli PDV i nismo kaznili krivce koji su za vrijeme HDZ-ove vlasti opljačkali Hrvatsku", rekao je, no dodao je da je ova vlast, iako to nije obećavala, krenula s modernizacijom željeznice, počinje izgradnju koridora Vc kroz Slavoniju prema Pločama, a cesta između Zagreba i Splita završit će se za tri godine.

Na skupu su postavljena i pitanja o povratku duga umirovljenicima, zašto je ukinut dječji doplatak za studente, te što Vlada čini da uistinu pomogne povratak izbjeglih Posavljaka u bosansku Posavinu.


Pročitajte više