Slavonskobrodska policija istražuje sinoćnji pokušaj ubojstva

OSUMNJIČENI za sinoćnji pokušaj ubojstva u Slavonskome Brodu 25-godišnji N.N. iz Slavonskoga Broda poslijepodne je priveden istražnom sucu Županijskog suda Mirku Svirčeviću.

Branio se šutnjom, a sudac mu je odredio 48-satno zadržavanje.

"U tom roku Državno odvjetništvo mora dostaviti zahtjev za provođenjem istrage i eventualno predložiti pritvor. Osumnjičenik će biti ponovno priveden radi očitovanja o istražnom zahtjevu. Tada će se točno precizirati što mu se stavlja na teret", izvijestio je sudac Svirčević.

Motivi kažnjivog djela za sada nisu utvrđeni.

Policijska istraga utvrdila je kako je N.N. pištoljem, koji je ilegalno posjedovao, ispalio osam hitaca u 26-godišnjeg T.K. iz Trnjanskih Kuta dok je u automobilu sjedio s prijateljem T.M. (24).

T.K. je zadobio teške ozljede zbog kojih je zbrinut na Odjelu reanimacije slavonsko-brodske županijske bolnice i život mu je ugrožen.

Komentirajući, na novinarsko pitanje, neslužbene navode kako je osumnjičenik imao psihičkih problema zbog kojih se liječio, sudac Mirko Svirčević rekao je kako imaju operativnih saznanja o tome, ali ne od osumnjičenika.

"On to nije potvrdio iako ima naznaka da je to istina. U kojoj mjeri, kako i zbog koje bolesti, ne znamo još ništa. Službenih informacija nemamo, a daljnji će tijek istrage odgovoriti i na to pitanje", izjavio je sudac Svirčević.

Pročitajte više