Slovenija: Međunarodni skup o razvoju sela

U Sloveniji je u četvrtak započeo međunarodni skup o razvoju ruralnih sredina, koji Slovenija već 10 godina izvodi u pomoć Europske komisije, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. L

Radi se o pilot-projektu Putovima baštine Dolenjske i Bele krajine koji je prije 10 godina podržala Europska komisija, a u povodu obljetnice izvođenja programa u Otočecu na Krki i Novom Mestu organizirana je višednevna međunarodna konferencija pod naslovom Prijenos dobrih praksi.

Na konferenciji, koja se održava u suradnji s veleposlanstvom Velike Britanije u Ljubljani, sudjeluju predstavnici slovenske Gospodarske komore te predstavnici vlada više država, među njima i zamjenik hrvatskog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Srečko Selanac.

Tijekom konferencije biti će održan niz stručnih susreta i savjetovanja o razvoju sela i prijenosu iskustava koje na tom području imaju Slovenija i Europska unija. Među temama stručnih susreta su seoski turizam i suradnja države s lokalnim akcijskim skupinama za razvoj sela.

Kako je izjavio predsjednik koordinacijskog odbora konferencije Janko Goleš, jedan od ciljeva konferencije je povezivanje i stvaranje kontakata kako bi se znanje o razvoju sela prenijelo na države jugoistočne Europe.

(Hina) xfl ybr

Pročitajte više