Slovenska policija istražuje je li ministar izbjegao graničnu kontrolu

SLOVENSKA policija u petak je pokrenula istragu navoda da je ministar obrane Karel Erjavec prilikom povratka u zemlju s inozemne turneje izbjegao graničnu kontrolu na ljubljanskom aerodromu Brnik, dok on tvrdi da mu je takav postupak sugeriralo njegovo osiguranje.

"Ured za zaštitu i osiguranje tu je proceduru obavio na uobičajen način", rekao je Erjavec u petak na konferenciji za novinare, izražavajući čuđenje zbog najave policije da će ispitati slučaj o kojemu su ovih dana izvještavali domaći mediji.

Oni kritiziraju Erjavca da je na jednotjednu turneju po nekim europskim zemljama poveo i suprugu, te koristio posebni unajmljeni zrakoplov, a ne redovne linije.

Erjavec je u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV rekao da je postupak prilikom kojega s aviona uđe u automobil koji ga odveze kući bez zadržavanja na carini rutinski, a da je osiguranje prilikom njegova povratka iz Francuske u utorak sugeriralo da pristanu na vojnom dijelu zračne luke jer ga na civilnoj pisti čekaju kamere i novinari iako je konferenciju za novinare bio sazvao za drugi dan u samom ministarstvu.

Erjavec tvrdi da medijsku kampanju protiv njega vodi dio zaposlenih u ministarstvu obrane koje želi prerasporediti, te da je supruga koja je bila s njim u pratnji putovala na trošak domaćina u zemljama koje je posjetio.

Dvije su opozicijske stranke u petak podnijele zahtjev da se zbog spomenutog slučaja i "rasipnosti" u ministarstvu obrane protiv Erjavca pokrene postupak na parlamentarnom odboru za obranu.

(Hina) xfl ybcav

Pročitajte više