Slovenska policija na tragu rješenja trostrukog ubojstva

SLOVENSKA policija vjeruje da je na tragu počinitelja trostrukog umorstva koje se u utorak oko 22 sata dogodilo nedaleko Novog Mesta, kad su u šumskom predjelu nekoliko kilometara ispod Svete Gere ubijene tri osobe, rekao je u četvrtak Franc Povše, načelnik policijske uprave Novo Mesto.

U utorak su ubijeni Bojan Čavič i Veljko Drinič iz Kranja, te Darja Erak iz Domžala, a motiv za ubojstvo vjerojatno je pljačka, budući da su ubijeni sa sobom imali 6.000 eura za koje su namjeravali kupiti automobil.

Povše je na konferenciji za novinare rekao da je u utorak navečer uhićen jedan slovenski državljanin s područja Kočevja, a na mjestu zločina otkrivene su i čahure oružja kratke cijevi. Istraga o jednom od najvećih zločina u Sloveniji zadnjih godina nastavlja se, a izvedena je i obdukcija žrtava. Povše je potvrdio da je policija na mjesto zločina došla na osnovu poziva mobitelom.

Zvalo je dvoje od kasnijih žrtava koje su rekle da je njihov prijatelj ustrijeljen i da im je otet novac, a s policijom su razgovarali cijele četiri minute.

Iako nisu znali točno precizirati gdje se nalaze, policija je ubrzo otkrila da su u šumi nedaleko magistralne ceste Novo Mesto - Metlika, na makadamskoj cesti koja vodi na nekoliko kilometara udaljeni vrh Sveta Gera. No, očito je bilo prekasno jer se ubojica vratio i ubio i ostalo dvoje.

Uz spomenuto uhićenje slovenskog državljanina muškog spola, čiji identitet nije otkriven i za kojega još nije jasno da li je osumnjičen za ubojstvo, policija je izvela još dvije kućne pretrage i zaplijenila dva automobila.

Tako se izgleda potvrđuju prvotne pretpostavke da iza cijelog zločina stoje ilegalni trgovci rabljenim automobilima, a policija istražuje i internetna oglasna mjesta jer su ubijeni po tvrdnjama rodbine u prilično daleko Novo Mesto iz gradova u kojima su živjeli otišli upravo na osnovi jedne takve informacije kako mogu kupiti auto po povoljnoj cijeni.

Jedan od ubijenih bio je i polaznik tečaja za policajce, a pratio je prijatelja, dok im se u Domžalama na putu u Novo Mesto pridružila i njegova djevojka Darja.

Pročitajte više