Slovenski MVP Rupel užasnut medijima "punim grubosti i zločestoće"

Kulturniji način političke komunikacije bitan je za opstanak slovenskog naroda, ocijenio je u razgovoru za tjednik "Mag" ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, dodajući da je užasnut napadima na premijera Janšu, sebe i cijelu vladu koju prakticira dio slovenskih medija.

"Slovenci će opstati ukoliko se discipliniraju u smislu duhovnosti, kulture, višeg i plemenitijeg načina komuniciranja", rekao je Rupel u razgovoru za tjednik "Mag", tužeći se na atmosferu koja se u "dijelu medija" u kojima, kako je rekao "prevladavaju surovost, grubost i zločestoća".

Braneći premijera Janeza Janšu i njegov pogled na događaje u II. svjetskom ratu, koji je iznio prilikom nedavnog državnog praznika Dana otpora, a koji je u dobrom dijelu javnosti interpretiran kao "revizionistički", Rupel je ocijenio da se radilo o govoru koji je želio ujediniti sve povijesne i političke komponente među Slovencima.

"Onima koji žele neprestanu borbu to se čini pogrešnim i napadaju nas upravo zbog naše uloge (društvenog) povezivanja", ocijenio je Rupel.

"U unutarnjoj se politici mora još mnogo toga dogoditi, osobito na medijskom području, posebno u medijima koji su protiv moderne vizije Slovenije", rekao je Rupel.

Po njegovim riječima, Europska unija od Slovenije očekuje da bude ekonomski efikasna i vanjskopolitički aktivna.

"U raspravama o Kosovu, Balkanu, Srbiji, Crnoj Gori, pa i o Hrvatskoj, svi su pogledi uprti u nas", rekao je Rupel, pojašnjavajući ulogu Slovenije u regiji.

(Hina) xfl ybr

Pročitajte više