Snijeg i polarna hladnoća u Velikoj Britaniji, otkazani brojni letovi, temperature pale na -13

Screenshot: YouTube

JAKE snježne padaline izazvale su probleme u britanskim zračnim lukama i na prometnicama u petak kada je Ujedinjeno Kraljevstvo zahvatio val hladnoće.

U Škotskoj je zračna luka u Glasgowu tijekom jutra nakratko prekinula s radom.

Neki letovi su bili preusmjereni prema Edinburghu i zračna luka je pozvala putnike da telefonski provjere status svojih letova prije dolaska u zračnu luku.

Između 8 i 10 sati palo je 10 cm snijega u području Glasgowa, navodi britanska meteorološka služba koja je dodala da su Škotska, Wales i sjever Engleske najviše pogođeni snijegom kojega je napadalo oko 15 cm.

Meteorološka služba je također proglasila žuto upozorenje (2. razina od 4) za snijeg i led u Škotskoj i na sjeveru Engleske.

Policija je pozvala stanovnike da izbjegavaju izlaske, a vozači se upozoravaju da prije polaska na put u automobile stave lopate, deke, vodu i hranu.

Osiguravajuće društvo Automobile Association (AA) priopćilo je da je primilo više od 1687 poziva zbog kvarova do 10 sati ujutro.

Noć je u zemlji bila najhladnija ove godine, a temperature su pale do 12,3 stupnja ispod ništice u Loch Glascarnochu u Škotskoj.

Pročitajte više