Snijeg pada u većini zemlje. Vozili smo se autocestom A1, evo kakvi su uvjeti

Foto: Index

SNIJEG ili susnježica mjestimice pada u Istri, Lici, Primorju, Gorskom kotaru, Slavoniji te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Pazite kako vozite, kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle.

Bili smo na autocesti A1 kod Bosiljeva u smjeru Splita. Cesta je prohodna, ali vozi se ograničenom brzinom.

Pogledajte što smo snimili:

Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Istri te obrnuto.

Vozila na koje se odnosi zabrana prometa isključuju se na autocesti A6/A1 Rijeka - Zagreb na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba, javlja HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

To uključuje autocestu A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica te državne ceste DC3 kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo - Delnice - Kikovica, DC1 Zagorje - Slunj - Ličko Petrovo Selo - Borje i DC23 Senj - Žuta Lokva - Kapela.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

- autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica

- Jadranska magistrala (DC8) na dionicama između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene

- Paški most

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Pročitajte više