Šok u Švedskoj: Ubojica osuđen na doživotni zatvor silovao 12-godišnjakinju

ŠVEĐANIN Rocco Jensen, 41-godišnjak koji je ranije osuđen za ubojstvo,  je danas osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja 12-godišnjakinje u srpnju u Stockholmu.

Djevojčica je išla posjetiti prijateljicu kada ju je blizu prijateljičine kuće napao Jensen. Iako u šoku, djevojčica je policajcima nakon incidenta uspjela reći da ju je napao i silovao nepoznati muškarac. Jensen je uhićen u kolovozu te od tada odbacuje optužbe za silovanje. Tvrdi kako se njegova sperma našla na odjeći i gaćicama djevojčice zato što je on masturbirao na tim stepenicama.

Nasmrt pretukao i izbo djevojku i ostavio je da umre


No, sudeći prema presudi, Jensen je djevojčicu prisilio na seks, dok se ona pokušala izvući iz njegovog zagrljaja. 1993. godine Jensen je osuđen na doživotni zatvor nakon što je nasmrt pretukao i izbo svoju 21-godišnju djevojku Lottu Lindstrom u gradu Linkoping. Nakon što ju je izbo u vrat, Jensen se legao i krevet i nju ostavio da nasmrt iskrvari.

Istražitelji su kazali da je djevojka bila živa još najmanje dva sata nakon ranjavanja, a tragovi krvi po cijelom stanu dokazuju da je pokušala pobjeći i spasiti se. Jensenova doživotna kazna kasnije je smanjena na 26 godina te je prije kraja pušten u prosincu prošle godine. Tijekom uvjetnog otpusta je Jensen već zatečen u činjenju kriminalnih djela, jer je u podzemnoj željeznici u Stockholmu kod njega pronađena droga i nož. Unatoč tome je pušten iz zatvora.

Pročitajte više