Splićanka dobila priznanje zbog marljivog prikupljanja ambalažnog otpada

DIPLOMIRANOJ pravnici Aidi Borić Božkov iz Splita udruga Zeleni Hrvatske je dodijelila priznanje zbog prikupljanja ambalažnog otpada, a ova samohrana majka u mjesec dana prikupi prosječno 8 tisuća komada.

Budući da je Aida na burzi od 1991. godine i živi od 740 kuna socijalne pomoći i 300 kuna dječjeg doplatka, prije dvije godine je krenula u skupljanje otpada.

"Hodam u prosjeku 12 do 13 sati dnevno u komadu. Tijekom ljetnih mjeseci skupim prosječno devet do deset tisuća boca mjesečno, dok je zimi nešto manje, tek koji šest do sedam", kazala je za Glas Dalmacije Aida koja je ispočetka skupljala i metal i papir, ali se u posljednje vrijeme orijentirala na staklene i plastične boce.

Kaže da se ne srami onoga što radi već na skupljanje boca gleda kao na svoj posao. Napominje kako nije zabrinuta zbog mogućih bolesti jer obavezno koristi rukavice te redovno uzima vitamine.

Zahvaljujući njoj i drugim ljudima koji redovito skupljaju povratnu ambalažu po Splitu, udruga Zelenih naglašava kako je na otpadu Karepovac i do 30 posto manje otpada te apeliraju na vodstvo grada da ne donosi odluke koji bi njihov rad kažnjavali.

J.M.
Foto: Glas Dalmacije

Pročitajte više