Split: HNS i Libra o postupku središnjice LS-a

Predsjednici splitskog HNSa i Libre Joško Dvornik i Hrvoje Šimac smatraju kako bi "grub postupak središnjice LSa, koja je smijenila predsjednika splitskih liberala Antu Tešiju jer se protivio prelasku gradonačelnika Miroslava Buličića u tu stranku, mogao negativno utjecati na vladajuću koaliciju (SDP, HSS, HNS, LS, Libra i HSU) na lokalnim izborima".

Na konferenciji za novinare Dvornik je kazao kako se HNS ne želi miješati u unutarstranačku politiku LS-a "iako je vodstvo te stranke jako pogriješilo samovoljnim raspuštanjem ogranka u Splitu".

Na novinarski upit je li se Buličić, bivši predsjednik Libre u Splitu, prije nego je prešao u LS nudio HNS-u, Dvornik je odgovorio kako je Buličić pregovarao s čelnicima narodnjaka u Zagrebu, no da je njegova ponuda bila odbijena, jer nisu prihvaćeni njegovi uvjeti.

Dvornik i Šimac kazali su kako se splitska koalicija načelno dogovorila o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, ali da se ne može pouzdano znati kako će se situacija razvijati s obzirom na novoizabrano vodstvo LS-a.

Kazali su također da zajednička izborna lista stranaka splitske koalicije može i podbaciti zbog prijepora između LS-a i Libre, ali i zbog, kako su rekli, otimanja političkih partnera za što boljim mjestima na listi.

Dvornik je naglasio da HNS ima veliku potporu u Splitu i Županiji te da će stranka ustrajati u tome da se prije konačnog dogovora o zajedničkom izlasku na izbore ispita javno mišljenje i utvrdi pravi rejting splitskih stranaka i potpora biračkog tijela.

(Hina) xmerc ydd

Pročitajte više