Split: Udruga "Sunce" pokreće dvije kampanje

UDRUGA za zaštitu okoliša "Sunce" najavila je dvije velike kampanje koje će provoditi u srpnju, kolovozu i rujnu na otocima Braču, Visu, Lastovu i Mljetu, te u Splitu, Kaštelima i na Makarskoj rivijeri.

Riječ je o kampanjama "Vikend sunca i mora" i "Stop divlja gradnja", koje će se istodobno održavati na tim mjestima, a počinju 12. srpnja u Supetru na Braču.

Kampanja "Vikend sunca i mora" provodit će se pod sloganom "Neka plavo ostane plavo". Udruga će obavještavati turiste, ali i stanovništvo srednjodalmatinskih otoka o tome koje su vrste u hrvatskome moru posebice ugrožene, što im prijeti, koje su kazne za njihovo uznemiravanje, te gdje mogu pronaći takve informacije.

Tijekom kampanje bit će postavljeni štandovi na kojima će se dijeliti brošure na hrvatskom i engleskom jeziku o toj problematici, a provodit će se i ankete i radionice za mlade na otocima kako bi ih se educiralo i potaknulo da čuvaju bogatstva Jadranskog mora.

Mreža zelenog telefona pokrenula je na nacionalnoj razini kampanju protiv bespravne gradnje, koju financira Vladin ured za udruge, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji projekt vodi Udruga "Sunce", koja će dijeliti brošure vezane uz bespravnu gradnju.

Pročitajte više