Splitska policija prijavila Vujčića i Rossu za smrt petogodišnjaka u Čarobnom gradu!

SPLITSKA policija prijavila je košarkaša Nikolu Vujčića i nogometaša Giovanija Rossu za smrt petogodišnjaka u njihovoj igraonici Čarobni grad na Poljudu.

Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Terete ih za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti sa smrtnom posljedicom i opće opasnu radnju. U prijavi se navodi da su propustili osigurati potrebne uvjete da ne dođe do smrtnog ishoda. Uz njih je prijavljen i voditelj igraonice Vangel Likuševski.

Petogodišnjak je stradao prije mjesec i pol dana dok se bez nadzora igrao na trampolinu kojeg je, kao i ostatak opreme u igraonici, proizvela i montirala srpska tvrtka Flick & Play. Vlasnik Goran Ilić bio je vrlo potresen tragedijom. Ustvrdio je u razgovoru za Index da s njegovim proizvodima iz plastičnog programa apsolutno sve u redu i da nikada nije čuo za bilo što slično, premda je opremao igraonice po Bosni, Srbiji i Hrvatskoj. 

Obdukcija je pokazala da se mališan ugušio na trampolinu. Zbilo se to u trenutku kada oko njega nije bilo ni teta, ni drugih mališana. Pronašli su ga kad je već bilo kasno. Pokušana je reanimacija, ali bez uspjeha. Nakon tragedije, Čarobni grad je zatvorio svoja vrata.

Pročitajte više