Splitski gradonačelnik pristupio Libri

SPLITSKI gradonačelnik Miroslav Buličić, bivši član HSLS-a, večeras je u Splitu na svečanosti otvaranja novih prostorija Libre potpisao pristupnicu i postao član te stranke.

Predsjednik Libre Jozo Radoš tom je prigodom kazao kako mu je posebna čast što je Buličić upravo tu stranku izabrao za nastavak političkog djelovanja jer će Libra time dobiti na snazi i vjerodostojnosti.

Ocijenivši da regionalna opcija u hrvatskoj politici postaje sve važnija, Radoš je rekao kako je ono što se prošlog tjedna događalo u Splitu (smjena gradonačelnika Slobodana Beroša-SDP i izbor Miroslava Buličića na tu dužnost kao nezavisnog kandidata) pozitivan pomak u hrvatskoj politici i znak dobre klime i politike koju i središnjica zagovara. To pokazuje kako se koalicije mogu održati ako se potpisani sporazumi i obveze poštuju, drži Radoš.

Buličić je o svojem pristupanju Libri rekao da to "nije ništa neočekivano ni spektakularno jer je on liberal po opredjeljenju". "Promijenila se moja bivša stranka, HSLS, a ne ja", dodao je Buličić istaknuvši kako ga je u Libru dovelo prijateljstvo i zajednički rad s također bivšim članovima HSLS-a.

Pročitajte više