Splitski HSP traži trg i titulu počasnog građanina za generala Gotovinu

SPLITSKI HSP predložit će na idućoj sjednici Gradskog vijeća izmjenu dnevnog reda i staviti na glasanje prijedlog proglašenja generala Gotovine za počasnog građanina grada Splita te imenovanje jednog gradskog trga njegovim imenom.

"Ne kleče baš svi..."

"To je gesta koja neće vratiti pogaženi ponos, neće vratiti slobodu, niti ispraviti nepravdu učinjenu generalu Anti Gotovini, hrvatskom narodu i svim građanima, ali će pokazati znak poštovanja prema poštenom čovjeku, vojskovođi Hrvatske vojske i pokazati da ne kleči baš svaki hrvatski političar pred falsifikatorima naše povijesti iz Haaga i Bruxellesa", pojasnio je inicijativu Hrvoje Tomasović, šef splitskog HSP-a.

Bit će, u svakom slučaju, zanimljivo vidjeti reakciju predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić i brata gradonačelnika, koji se za generala i Hrvatsku u subotu nasred rive obračunavao sa "urbanim Jugoslavenima". Ako je po tom suditi, imenovanje generala Gotovine počasnim građaninom Splita trebalo bi zapravo biti tek puka formalnost.

Gotovine se već sjetio Jure Šundov

Nejasno je kako se toga Kerum već nije sjetio, jer je baš na takvu ideju još u veljači 2010. godine došao njegov zamjenik Jure Šundov, inače, pukovnik HV-a, i to otkrio novinarima na večeri u hotelu Lav, na kojoj se skupilo 1,9 milijuna kuna za obranu generala Gotovine u Haagu. Istina, čekala se oslobađajuća presuda, no kako su stvari krenule, možda odluka o tome dođe i prije toga.

Pročitajte više