Splitski ogranak HSLS-a nije uspio izabrati predsjednika, nastavak u ponedjeljak

IZVANREDNA izborna skupština splitskog ogranka HSLS-a nakon više od 8 sati rada i trosatnog čekanja na rezultate prebrojavanja glasovanja, završila je jutros nešto prije 1,30 sati bez izbora novoga predsjednika.

Niti jedan od dvojice kandidata - Petar Krolo i Dražen Jašić - nije dobio dovoljan broj glasova.

Od 336 članova koji su glasovali, Krolo je osvojio 174, a Jašić 111 glasova. Potrebna je bila većina glasova od 369 nazočnih na početku sjednice, dakle najmanje 185.

Skupština će tako biti nastavljena idućeg ponedjeljka u 16 sati, jer večeras nije bilo dovoljno članova za ponavljanje izbora.

Ipak, splitski je ogranak HSLS-a dobio 4 nova potpredsjednika, a to su Mirko Grljušić, Ivan Urlić, Ivan Pulić i Ivan Vuković.

Poznato je i novih 9, od ukupno 11 članova Izvršnog odbora. Preostala 2 člana odredit će se nakon ponovnog ručnog prebrojavanja glasova, zbog poteškoća s kompjutorskim programom, radi čega se na rezultate izbora toliko dugo i čekalo. No, tajnika i rizničara ogranka, splitski će HSLS-ovci također birati idućeg ponedjeljka.

Izvanredna skupština održana je u napetoj atmosferi podjele i međusobnog predbacivanja za takvo stanje u splitskom HSLS-u. Jedni drugima spočitavali su osobne interese i borbu za mjesta u upravnim i nadzornim odborima, međusobno nepovjerenje i nelojalnost stranci, što je i dovelo do raspuštanja Izvršnog odbora 21. ožujka i sazivanja ove izvanredne izborne skupštine.

Malo vijeće HSLS-a raspustilo je 21. ožujka Izvršni odbor splitskog ogranka nakon što je dio članova odbio provesti odluku o raskidanju koalicije s SDP-om u splitskog gradskoj vlasti. Dio je članova u međuvremenu poslušao i napustio Gradsko poglavarstvo, a dio je otišao iz HSLS-a.

Pročitajte više