Splitski studenti razvili aplikaciju Unispot, evo o čemu se radi

Splitski studenti razvili su aplikaciju za koju kažu da je univerzalno mjesto na kojem njihovi kolege studenti mogu pronaći sve najnovije novosti vezane za svoje sveučilište, pa su je tako i nazvali - Unispot.

Riječ je o projektu čija ideja seže u 2017. godinu, s ciljem pravovremenog dolaska do informacija ključnih za studente pojedinog sveučilišta. Dakako, goruća pitanja, poput jelovnika u menzi ili stanja na iksici, nisu zapostavljena, kažu u priopćenju.

"Studenti mogu provjeriti stanje na iksici, ocijeniti račune koji su dobili pri konzumaciji hrane u restoranima, pregledati dnevni jelovnik po menzama, ali i na kamerama provjeriti čeka li se u redu. Studentski poslovi kao neizostavan dio studiranja znatno su pristupačniji studentima korištenjem aplikacije. Naime, studenti unutar aplikacije mogu provjeriti status izdanih studentskih ugovora, koliko još mogu zaraditi do poreznog limita te pronaći najnoviju ponudu poslova Student servisa", opisuju aplikaciju.

Unutar aplikacije dostupne su i najnovije informacije o različitim društvenim događanjima na Kampusu, ali i Splitu. Bilo da je riječ o kazališnim predstavama, koncertima, pub kvizovima ili promjenama u voznom redu direktne studentske autobusne linije, UNISpoT aplikacija uvijek donosi korisne informacije, a mogu se rezervirati i sportski tereni.

U sklopu Studentske udruge Virtualni svijet, koja je vlasnik aplikacije, djeluju mladi splitski inovatori, voditelj projekta Matej Mlakić i glavni developer Dražen Barić, koji ističu kako bez pomoći i sluha pokrovitelja ova misija ne bi bila moguća. U cijeloj priči, osim udruge kao alfe i omege projekta, sudjeluju Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Studentski centar Sveučilišta u Splitu i Sveučilište u Splitu, kaže se u priopćenju.

Aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje na Google Play i iOS App Storeu.

Pročitajte više