Spriječena pljačka stoljeća u Norveškoj: Uhićena srpska banda "Pink Panther"

KRAJEM listopada u glavnom gradu Norveške je, na dojavu srpske policije, uhićena banda poznata pod imenom "Pink Panther" čiji je cilj bio opljačkati tvornicu nakita i ukrasti oko pola tone zlata.

Kako piše Press šef bande je 38-godišnji Milan S. iz Novog sada, a osim njega uhićeno je još šest pripadnika bande.

Srpska služba za borbu protiv organiziranog kriminala pratila je ovu kriminalnu skupinu iz nekih drugih razloga no sredinom listopada slučajno su došli do podataka da planiraju pljačku tvornice za preradu plemenitih metala. Kako je za Press rekao izvor blizak vrhu policije u stanovima uhićenih pronađene su veće količine zlata i drugog nakita, novca te ključevi skupocjenih automobila. Izvor dodaje kako je banda osumnjičena za velike pljačke i po drugim dijelovima sjeverne Europe te se očekuje da će se njihovim uhićenjem razriješiti mnoge pljačke u tom dijelu.

"Najvažnije je da je spriječena možda i pljačka stoljeća u Norveškoj jer je cilj uhićene skupine bila roba ogromne vrijednosti. MUP Srbije Norvežanima je dostavio podatke kolegama iz Norveške koji su brzom akcijom uhitili bandu. Sve informacije bile su točne i svi su uhićeni", potvrdio je za Press srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte više