Srbija: Demokratska stranka danas o sudjelovanju ili podršci vladi

U BEOGRADU je u nedjelju počela sjednica Glavnog odbora Demokratske stranke, koja bi trebala donijeti konačni stav o sudjelovanju te stranke u formiranju buduće vlade Srbije.

Sjednica se odvija bez prisustva novinara, a kako je najavio potpredsjednika Demokratske stranke Boris Tadić, nakon sjednice bit će objavljeno priopćenje o zaključcima Glavnog odbora.

Kako su čelnici Demokratske stranke najavljivali prethodnih dana, Glavnom odboru će najvjerojatnije biti predložen zaključak o sudjelovanju te stranke u budućoj vladi, a ne o potpori manjinskoj vladi, kako to predlaže Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice. Prema tom prijedlogu, manjinsku bi vladu ta stranka formirala s G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicijom Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, uz podršku Demokratske stranke u parlamentu.

U budućem sazivu Skupštine Srbije Demokratska stranka Srbije ima 53 mandata, Demokratska stranka 37, G17 34, te koalicija Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije 22 mandata. Također 22 mandata ima Socijalistička partija Srbije, dok je najjača parlamentarna stranka Srpska radikalna stranka s 82 mandata.

Pročitajte više