Srbija Stanku Subotiću Canetu oduzima dvije kuće i 11 stanova?

STANKO SUBOTIĆ CANE, sumnjivac za naručivanje ubojstva Ive Pukanića, mogao bi u Srbiji ostati bez 11 stanova, vile i tri poslovna prostora na elitnim lokacijama u Beogradu, kao i obiteljske kuće u Ubu.

Protiv njega se vodi istraga zbog šverca cigareta. Izvor blizak istrazi je srpskom Blicu rekao da se provjeravaju još neke adrese i imovina koja je prepisana na članove Canetove obitelji. "Većina ove imovine je blokirana i prvo će se tražiti njeno privremeno oduzimanje", kazao je izvor te dodao da će se podnijeti zahtjev za trajno oduzimanje ukoliko Cane bude pravomoćno osuđen.

Švercom cigareta oštetio Srbiju za 56 milijuna maraka i osam milijuna dolara

Financijska istraga protiv Subotića je provedena zbog optužnice da je predvodio grupu švercera cigareta, koja je 1995. i 1996. godine srpski proračun oštetila za 56 milijuna tadašnjih njemačkih maraka i gotovo osam milijuna dolara. Subotiću se zbog toga na Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odsustvu.

Ono što je Hrvatima puno zanimljivije je da se u Srbiji vodi pretkrivični postupak za otkrivanje naručitelji Pukanićeva ubojstva kojom je obuhvaćen i Subotić. Talijanski tužitelj za mafiju iz Barija, koji je optužio Subotića za šverc cigareta, rekao je kako mu je Pukanić bio jedan od ključnih svjedoka optužbe. Za organiziranje ubojstva Ive Pukanića u Beogradu se već vodi postupak protiv Sretena Jocića - Joce Amsterdama.

Subotić Šariću prodao imovinu

Pretkrivični postupak se protiv Caneta vodi i zbog šverca kokaina grupe okupljene oko Darka Šarića. U srpskim medijima se spominje kako su se Šarić i Subotić sastajali više puta u posljednje dvije godine. Navodno su se jednom mjesečno vidjeli u Crnoj Gori, a zabilježeni su sastanci i u Francuskoj te Švicarskoj. Kada je saznao da bi se i na njega mogao primjenjivati zakon o oduzimanju imovine, navodno je Subotić sa Šarićem sklopio dogovor da mu je proda.

Pročitajte više