SSSH: Kriza u vezi Jurićeve ostavke mogla bi biti riješena do idućega utorka

KRIZA u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) nastala oko zahtjeva za opozivom predsjednika Davora Jurića mogla bi biti riješena do utorka, 16. rujna, za kada je zakazana iduća sjednica Predsjedništva SSSH.

Čelnici sindikata udruženih u SSSH na današnjoj su sjednici Predsjedništva raspravljali stanju u središnjici, s koje su izdali priopćenje da "vode intenzivne međusobne razgovore o daljnjem funkcioniranju SSSH".

"Vezano uz zahtjev Sindikata tekstila za opozivom Jurića, a uvažavajući novonastalo stanje uzrokovano njegovu bolešću, članovi Predsjedništva pokušat će dogovoriti što kvalitetnije rješavanje problema", navodi se u priopćenju.

Uz Sindikat tekstila još osam sindikata traži smjenu Jurića koji je protekli tjedan proveo u bolnici zbog srčanih tegoba.

Na današnjoj sjednici zaključeno je da će se u ponedjeljak, 15. rujna, održati skup radnika SSSH na temu financijskog poslovanja, plaća i novog modela financiranja Saveza, a dan kasnije, 16. rujna, nova sjednica Predsjedništva.

Po neslužbenim izvorima iz SSSH, kriza bi dotad trebala biti riješena najvjerojatnije odstupanjem Jurića s dužnosti predsjednika. Neimenovani izvor rekao je Hini da bi u tome slučaju Predsjedništvo u utorak predložilo skupinu koja bi vodila SSSH do izvanrednog kongresa.

Vijeće SSSH utvrdilo bi članove privremenog vodstva, a kongres na kojem bi se izabralo novo vodstvo održao bi se u siječnju iduće godine, rekao je izvor.

Pročitajte više