Stanković glavnom ravnatelju HRT-a: Razmišljate li o ostavci?

"PLANIRATE li dati ostavku zbog katastrofalne situacije na HRT-u", upitao je popularni voditelj Aleksandar Stanković ne toliko popularnog glavnog ravnatelja HRT-a na današnjem zboru HRT-ovih radnika. Stanković kaže kako je to pitanje jednostavno morao postaviti zbog svoje frustracije trenutnim stanjem na Prisavlju.

Od Vanje Sutlića je dobio očekivan odgovor - glavni ravnatelj ne planira otići s HRT-a, barem ne svojevoljno. Upravo suprotno; Sutlić kaže kako je na svoj posao jako ponosan i kako će ga nastaviti dobro obavljati, a koliko je godina bila uspješna pokazat će krajnja bilanca.

Podsjećamo, HRT je već ranije odlučio da će radikalno smanjiti plaće svojim najvećim zvijezdama, a među ostalim mjerama štednje su i djelomično ukidanje putnih troškova, neisplaćivanje regresa za ovu godinu prije ljeta 2010. godine, smanjenje troškova na službenom mobitelu, manja količina besplatnog dnevnog tiska u redakcijama... No, na optužbe pojedinih djelatnika HRT-a, među kojima su uz Stankovića bili i Željko Valčić i Robert Zuber, da je financijska situacija katastrofalna, Sutlić je odvratio da nije sve tako crno kako se pokušava prikazati.

Pročitajte više