STANOVNICI LOUSIANE I FLORIDE EVAKUIRAJU SE PRED IVANOM

Stanovnici američkog dijela obale Meksičkog zaljeva započeli su u utorak evakuaciju pred snažnim uraganom Ivanom koji se zaputio u njihovom smjeru.

Vlasti su naredile ili preporučile evakuaciju stanovnicima obalnih područja američkih saveznih država Floride, Alabame, Mississippija i Louisiane gdje se očekuje dolazak uragana Ivan u srijedu navečer ili u četvrtak ujutro.

U gradu New Orleansu koji ima oko milijun stanovnika vlasti su proglasile izvanredno stanje, zatvorile škole i pozvale stanovnike da se evakuiraju na sigurnija područja.

Uragan Ivan je prohujao Karibima uzrokovavši smrt najmanje 68 ljudi prelazeći preko Grenade, Jamajke i Kajmanskog otočja.

Snaga vjetrova uragana je u utorak nešto oslabila s ranijih oko 250 kilometara na sat na oko 225 kilometara na sat tako da je iz kategorije 5 prešao u nižu kategoriju 4.

Uragan Ivan bit će već treći uragan koji je pogodio Floridu u posljednjih mjesec dana. Prethodni uragani Frances i Charley uzrokovali su štete u iznosu od nekoliko milijardi dolara i odgovorni su za smrt više od 50 ljudi.

(Hina) xsl ymaš

Pročitajte više