STIPETIĆU PRIZNANJE Predsjednica i ministar Medved zaboravili na generala, no netko ipak nije

Ilustracija: Index (HRT,FaH)

"ZADOVOLJNA sam jer je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća general Petar Stipetić proglašen počasnim građaninom Grada Siska, a priznanje ću mu uručiti na svečanosti povodom Dana branitelja Grada Siska 2. rujna 2017.godine", objavila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. 

Poniženje u režiji predsjednice i ministra
 
Naime, početkom kolovoza Stipetić je doživio poniženje kada ga nisu pozvali na obljetnicu pobjede Oružanih snaga u Domovinskom ratu i predaju 21. korpusa neprijateljske vojske, koje se odvijalo pod pokroviteljstvom i u nazočnosti predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

> Kako je Kolinda pljunula na proslavljenog generala iz Oluje i pokazala neznanje o Domovinskom ratu
 
Stipetića na obljetnice više ne zove ni Ministarstvo branitelja koje vodi Tomo Medved. 
 
Odsustvo generala Stipetića na obljetnici predaje 21. korpusa, predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Medved iskoristili su za promociju vlastitih političkih stavova. 
 
Podsjetimo, krvave bitke za Petrinju prvog dana Oluje pod zapovijedanjem generala Basarca završile su stravičnim debaklom i brojnim ljudskim žrtvama, nakon čega je pokojni predsjednik Franjo Tuđman usred vojne operacije odlučio smijeniti zapovjednika, odnosno, iz Sektora Istok iz Slavonije u Sektor Sjever povući Petra Stipetića. 
 
Povijest ne treba krivotvoriti 
  
I upravo je Stipetić reorganizirao strategiju napada, upravo su pod njegovim zapovijedanjem hrvatske snage ušle u Petrinju i dalje, i upravo je Stipetiću osmog kolovoza 1995. godine kapitulaciju potpisao Čedo Bulat sa svojim 21. korpusom.  
 
"Povijest ne treba krivotvoriti. Ja sam bio zapovjednik sektora Sjever, odradio posao i drugo me ne zanima", rekao je o toj temi Stipetić. 
 
 

 

Pročitajte više