Stiže pogoršanje - pljuskovi, bura i poprilično zahlađenje, evo do kada će trajati

Foto: Index

NAKON današnjeg sunčanog, gotovo idealnog jesenjeg dana, već sutra stiže novo pogoršanje vremena.

Prevladavat će umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, češću u unutrašnjosti zemlje te na sjevernom i srednjem Jadranu. Na Jadranu su mogući i lokalni grmljavinski pljuskovi. Uz ovo pogoršanje vremena očekuje se i pad temperatura zraka.

Na kopnu će zapuhati umjeren, u gorju na udare i jak, sjeveroistočni, na istoku sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom i srednjem Jadranu bit će umjerene i jake bure, na južnom umjerenog juga, no prema kraju dana bura će se proširiti duž cijele obale.

Temperature zraka u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati između 7 i 14°C tijekom jutra, te od 13 do 17°C u najtoplijem dijelu dana, dok se na Jadranu u jutarnjim satima očekuje između 13 i 19°C, a danju od 18 na sjevernom dijelu do 23°C na jugu, meteo-info.

U četvrtak opet ljepše

Nakon pogoršanja vremena u srijedu, već u četvrtak stiže proljepšanje. U cijeloj će zemlji biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro, no još uvijek i dosta vjetrovito, posebice na Jadranu, pa će vjetar slabiti snagu sunčevih zraka.

Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura.

Jutro će u kopnenoj Hrvatskoj biti svježe, s temperaturama zraka između 3 u gorskim područjima i 7°C u unutrašnjosti. Jutarnje temperature na Jadranu će biti osjetno više nego u kopnenoj Hrvatskoj, a kretat će se uglavnom od 9°C na sjevernom Jadranu do 17°C u Dalmaciji. Najviše dnevne temperature u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati od 10 do 14°C, dok se na obali i otocima u najtoplijem dijelu dana očekuje između 16 i 20°C.

Pročitajte više