Što donosi blagdanski tjedan? Novu promjenu, zahlađenje, moguć i snijeg

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

DANAS i sutra će biti iznadprosječno toplo, ali na kopnu i sjevernom Jadranu većinom manje nego jučer, pri čemu će po nekim nizinama unutrašnjosti danas biti dugotrajne magle i niskih oblaka, sutra pak česte kiše, tijekom Badnje noći u gorju i poneke snježne pahulje.

Od utorka većinom suho, ali uz ponovno relativno hladna jutra, osobito u kopnenom području, gdje će i dani u područjima s dugotrajnom maglom biti hladniji od prosjeka. Na Jadranu će osjećaj hladnoće bura pojačavati uglavnom tijekom Božića, javlja HRT.

Danas relativno toplo, ali posvuda ne i suho

U Slavoniji, Baranji i Srijemu iznadprosječno toplo, ali uglavnom oblačno, ujutro i maglovito. Mjestimice može pasti i poneka kap kiše.

Pretežno oblačno, ujutro s maglom bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Ipak, postoji vjerojatnost za kraća sunčana razdoblja uz najvišu temperaturu oko 8 ili 9 °C.

Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno uz mogućnost za vrlo malo kiše. Kiša je moguća i u gorskim krajevima, uz uglavnom oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, na moru od 6 do 9 °C, a najviša dnevna od 7 do 9 °C, na Jadranu između 11 i 15 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije umjereno do pretežno oblačno, a ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo, uz koje će more biti malo valovito.

I na jugu Hrvatske će biti slabog do umjerenog juga, te promjenljive naoblake uz malu vjerojatnost za malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 °C."

Novi tjedan - najprije većinom kiša pa uglavnom suho i hladnije nego za vikend

Toplo će se zadržati i na Badnjak, uz pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom. U Badnjoj noći oborine će uglavnom prestati, pa će jutro biti hladnije od prethodnih, uz ponegdje negativnu temperaturu. U nastavku tjedna većinom suho i djelomice sunčano, ali ne odviše toplo - štoviše, uz jutra i malo hladnija od prosječnih za kraj godine.

I na Jadranu tijekom Badnjaka još relativno toplo, uz povremenu mjestimičnu kišu. Prema večeri će se djelomice naoblačiti. Od utorka barem djelomice sunčano, ali hladnije, uglavnom potkraj ponedjeljka i u utorak uz umjerenu i jaku buru, ponegdje na udare i olujnu.

Pročitajte više