Strani mediji: Očekivano je pobijedila koalicija "Cock-a-doodle-doo", odmah moraju rezati

NADMOĆNA i očekivana pobjeda, najčešći su komentari brojnih svjetskih medija i najjačih novinskih agencija koje su već nakon prvih izlaznih anketa objavile vijest o pobjedi Kukuriku koalicije.

Očekivano je pobijedila koalicija "Cock-a-doodle-doo"

"Glasači su kaznili vladajuće konzervativce zbog korupcijskih afera i rastuće nezaposlenosti", prenosi Reuters.  Strani mediji stigli su i prevesti naziv Kukuriku koalicije u "Cock-a-doodle-doo".

Buduća Vlada trebat će brzo djelovati da bi izbjegla da se Hrvatskoj uskoro snizi kreditni rejting, prenosi Reuters. BBC još ne donosi rezultate izbora, ali navodi da je pobjeda lijeve koalicije izgledna i da će odmah morati provesti, citiraju Zorana Milanovića, "proračunsku dijetu.

Podsjećaju i na intervju koji su prije nekoliko dana napravili s Milanovićem, da će Hrvati morati raditi "više, napornije i bolje".

Guardian: Hrvati su trenutno depresivna nacija, nezaposlenost je skoro 20 posto

Guardian navodi da su Hrvati danas "depresivna nacija", da novu Vladu čekaju katastrofalna gospodarska situacija, da nezaposlenost iznosi skoro 20 posto, a nacionalni dug ide prema onome kojega imaju Italija i Belgija.

Agencija AFP prenosi riječi Vesne Pusić da će Koalicija naporno raditi, a sve strane agencije podsjećaju da će nova Vlada Hrvatsku uvesti u EU 2013.

Beta: Ovo je možda najgori HDZ-ov poraz ikada

Talijanska ANSA podsjeća da je HDZ stranka prepuna afera. "Hrvatska je u teškoj gospodarskoj krizi, a konzervativci premijerke Jadranke Kosor, koji su stranku vodili zadnjih osam godina obilježeni su brojnim korupcijskim skandalima", prenosi talijanska agencija.

Srpska Beta naglašava da je HDZ večeras ostvario možda najgori rezultat u povijesti stranke.

Pročitajte više