Štromarovo obećanje ljudima kojima su razrušene kuće: Riješit ćemo im sve što trebaju

Foto: Josip Regović/PIXSELL

MINISTAR graditeljstva Predrag Štromar rukovodio je stvaranjem nacrta Zakona o obnovi nakon potresa u Zagrebu. No taj Zakon se neće stići izglasati prije raspuštanja sabora, a Zagrepčani su ogorčeni.

Štromar u razgovoru za Dnevnik Nove TV nije dao konkretne odgovore, no tvrdi da se na Zakonu puno radilo, i to još od prvog dana nakon potresa.

Jesu li građani prevareni? Štromar: Vlada će im pomoći, to smo odmah rekli

U Zakonu će, kazao je Štromar, biti okvir za program mjera kojim će utvrditi postupke, ali neće se spominjati novčani iznosi pomoći građanima jer to još nije proračunski definirano. No donijeli su odluke na koji način hitno pomoći građanima, a to su sanacije krovišta, bojlera...

Na pitanje jesu li građani prevareni, Štromar je odgovorio da će im vlada pomoći: "To smo odmah rekli." Onima koji su ostali bez domova pomoći će rekonstrukcijom ili izgradnjom nove kuće, no neke neće moći biti na istoj lokaciji. Novac će pokušati namaknuti iz Europske banke i Fonda za solidarnost.

"Ljudima ćemo riješiti sve što im treba"

"Mi smo odmah prvi dan nakon potresa išli raditi Zakon, pripremili smo ga sa strukom, radili smo. Siguran sam da je odličan i da će sutra biti u javnoj raspravi", kazao je Štromar koji je na pitanje tko je opstruirao Zakon odgovorio da to nema veze s politikom.

"Ovo nema veze s politikom, ima s ljudima. Možemo biti u najgorem odnosu s nekime, ali ljudima moramo pomoći. Svakome kome treba privremeno riješiti dom, riješit ćemo. Riješit ćemo sve što im treba", zaključio je Štromar.

Pročitajte više