Suđenje bivšem branitelju s poznatog plakata: "Žena je bila gola, zidovi krvavi"

Foto: Foto: MUP, Index

NA SPLITSKOM Županijskom sudu jučer je nastavljeno suđenje 48-godišnjem Petru Dukariću iz Bednje.

On je svoju 56-godišnju nevjenčanu suprugu 15 puta izbo nožem dužine 11 centimetara, a onda pobjegao autom, ali ga je policija kasnije uhitila u Varaždinu.

Dukarić je inače glavni lik poznate fotografije iz Domovinskog rata snimljene krajem 1991. godine u Starom Grabovcu nedaleko od Novske, kada je imao 19 godina. Na njoj se vidi mladi Dukarić kao vojnik I. gardijske brigade Tigrovi s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana, na tenku s protuavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza njegovih leđa vidi se grafit s imenom grupe Guns N' Roses, a od fotografije je napravljen i antiratni plakat.

Jučer je, prenosi Slobodna Dalmacija, svjedočio Mate Brković, 68-godišnji vlasnik kuće u kojoj su Dukarić i partnerica unajmili stan.

Kazao je da je Dukarić jako vrijedan čovjek, da je normalan, pristojan i spretan i da ga je jako iznenadilo da je on počinitelj. Rekao je i da nikad nije čuo njih dvoje da se svađaju.

"Navukao sam kratke hlače i onako bos sletio dolje u stan. Vrata su bila poluotvorena i u kuhinji sam zatekao žrtvu, golu, s krpom oko vrata, bila je sva u krvi i svugdje je po zidovima bilo krvi. Nisam znao je l' onaj tko je to napravio još u stanu, pa sam izašao vani i pozvao policiju i hitnu pomoć", ispričao je vlasnik kuće.

Pročitajte više