Suha Arafat ostala u Egiptu i nije išla na pokop u Ramallah

SUHA ARAFAT, udovica palestinskog vođe nije bila nazočna na pokopu svog muža u petak u Ramallahu, na Zapadnoj obali, već je ostala u Kairu, gdje će primati sućut, doznaje se od palestinskih političkih izvora.

Nedugo prije muževe smrti, Suha Arafat potaknula je raspravu kada je čelnike privremene palestinske uprave optužila da žele Arafata "živog pokopati" i prigrabiti vlast.

Suha je u petak ujutro u kairskoj međunarodnoj zračnoj luci, zajedno sa kćeri Zahwom i u nazočnosti više desetaka šefova arapskih država i europskih dužnosnika, sudjelovala na svečanom ispraćaju posmrtnih ostataka Jasera Arafata.

"Odlučila je ostati u Kairu, gdje će primati sućut, a zatim će otići u Francusku ili u Tunis", gdje će provesti neko vrijeme, dodao je jedan izvor.

Suha koja je bila 34 godine mlađa od muža potajno se vjenčala za njega 1990.

Suha je napustila palestinsko područje nakon početka Intifade u rujnu 2000. i nije se vraćala tamo do prije dva tjedna, kada je u Pariz odvela bolesnog muža koji je tri posljednje godine života proveo u Mukati, glavnom stožeru u Ramallahu koji je bio u okruženju izraelske vojske.

Pročitajte više