Šuker najavio smjenu Vojkovića



"SANKCIJE" protiv Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića su neophodne, rekao je danas ministar financija Ivan Šuker gostujući u emisiji "25 minuta" na Radiju 101, i objasnio da sankcije znače smjenu.

"Zbog svega što se događa u Croatia osiguranju, neophodne su sankcije protiv Vojkovića i Mihanovića", rekao je Šuker, i vrlo kratko i jasno objasnio da će njih dvojica morati otići sa čela te tvrtke. Mjesto predsjednika Uprave CO za Vojkovića već je dugo predmetom ozbiljnih rasprava, ali jedini direktor velike tvrtke iz HSLS-ove kvote dosad je uspješno izbjegavao smjenu. Čini se da to sad neće biti moguće, pa će za njih otići i Mihanović, član Uprave CO.

Rekao je i kako u roku od dvadesetak dana očekuje isplate prvih kredita za spas gospodarstva za poduzetnike, i tvrdi da će za prvu aukciju za projekte najavljenu za petak, na raspolaganju biti 200 milijuna kuna Hrvatske banke za obnovu i razvoj i 300 milijuna kuna poslovnih banaka. Dodao je kako se nada da će i banke odraditi svoj dio posla i ponuditi manje kamatne stope od trenutnih, tj. da će se nuditi krediti s kamatnim stopama od pet do šest posto.

Rekao je da nije sigurno hoće li uskoro otići u SAD kako bi dogovorio nova zaduženja. Za refinanciranje dospjelih obaveza kredita iz prošlih godina i za financiranje deficita ima nekoliko opcija, a na koju će se odlučiti pokazat će razvoj gospodarske slike.

Pročitajte više