SUKOB PRISTAŠA SDA I SDP-A U NOVOM PAZARU

Dvije su osobe teže ozlijeđene u subotu navečer u Novom Pazaru gdje su se sukobile pristaše SDA (Stranka demokratske akcije) Sulejmana Ugljanina i SDPa (Sandžačka demokratska partija) ministra za ljudska i manjinska prava Rasima Ljajića, a tijekom večeri tamo su poslane snage Žandarmerije MUPa Srbije koje bi trebale spriječiti izbijanje novih incidenata, priopćio je u subotu navečer MUP Srbije.

Skupina koja je prisustvovala predizbornom skupu SDA u subotu poslijepodne napala je prostorije SDP-a u Novom Pazaru, a potom su izgrednici iz kolone automobila, koja je iz Tutina dolazila na predizborni skup SDA u Novom Pazaru, pucali u pravcu stranačkih prostorija SDP-a, nakon čega je nastala opća tučnjava, kazao je ministar Ljajić za beogradski Radio B92.

Ugljanonov SDA, kako je javila agencija Beta, za incidente je optužio pripadnike SDP-a Rasima Lajića.

Tijekom kampanje za lokalne izbore u Srbiji, zakazane za 19. rujna, u Novom Pazaru prethodnih dana napetost je porasla i već su zabilježeni mali incidenti.

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je, u priopćenju dostavljenom medijima u subotu navečer, sve stranke i njihove čelnike u Novom Pazaru na smirivanje političkih strasti.

"Od policije tražim da hitno otkrije one koji su pucali na građane Novog Pazara i one koji su izazvali nasilje. Politika nije razlog da se gubi ili povređuje nečiji život. Politika služi da se dijalogom rješavaju problemi".

U priopćenju se dodaje da su "izbori prilika da se pokaže tko je bolji, a ne razlog za eskalaciju nasilja".

(Hina) xttag ybis

Pročitajte više