Sutra novi plan UN-a za Kosovo


PREDSTAVNIK izaslanika UN-a za Kosovo izjavio je kako će pregovarački timovi večeras ili sutra dobiti novi prijedlog plana za Kosovo, prenosi B92.

U Beču bi se 10. ožujka trebao održati sastanak na kojem će se razgovarati o sudbini Kosova, a pozivnice su već upućene predsjedniku i premijeru Srbije Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici, predsjedniku i premijeru Kosova Fatmiru Sejdiuu i Agimu Čekuu, te naravno pregovaračkim timovima s obje strane, ali za sad još nitko nije potvrdio dolazak. Ti bi razgovori trebali biti posljednji krug pregovora prije nego konačna verzija Ahtisaarijevog prijedloga o sudbini Kosova bude poslana u New York.

Ali, u Srbiji je izgleda već sve odlučeno i prije nego što je konačna verzija prijedloga iznesena, bar ako je suditi prema izjavi koju je za B92 dao koordinator pregovaračkog tima Srbije, Slobodan Samardžić.

"Srbija će odbaciti i revidiran prijedlog Marttija Ahtisaarija, što će biti samo njegova krivica. To što će se Ahtisaari suočiti s našim ponovnim odbijanjem je posljedica slabo organiziranih pregovora i njegovog izbjegavanja organizacije pravih pregovora", rekao je Samardžić.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više